Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litchi Zaaien

25DiverDave Lychee Litchi chinensis-01 CC BY-SA 40 - Bnavez Litchi chinensis flowers 01 CC BY-SA 30 - Bnavez Litchi chinensis fruits CC BY-SA 30 Opkweken De lychee wordt bij ons als kuipplant opgekweekt. Na ongeveer 5 jaar geeft de boom vruchten.


Pin Op Interessante Zaden

10 - 45 dagen Kiemtemperatuur.

Litchi zaaien. Deze vind je hier. De soort kweekt men meestal door afleggen of enten. Helemaal als je uiteindelijk je eigen ontkiemde plantjes als exotische juweeltjes in de tuin of op het terras kan zetten.

Ik wil dit jaar litchi-tomaten zaaien maar ik krijg niet duidelijk wanneer ik het beste kan zaaien om ook daadwerkelijk rijpe vruchten te krijgen. Zaaien luchtlagen Litchi komt van het Mandarijn Lhizi wat betekent zijn takken verlaten. Bloeit met pluimen vol geurige bloemetjes.

Oppervlakkig - ½ cm Verplanten. Het kan ook door zaaien. Opkomst is tamelijk hoog en dan kan je ze makkelijk opkweken tot volgende winter en als je er dan nog overhoud heb je veel geluk.

Schil van de vrucht is taai en verkleurt van groen naar roze. Als de zaailingen 2 paar echte bladeren hebben Plantafstand. Litchi chinensis Lychee EUR 035.

Op het topic OUD en ONBEKEND zijn al enkele links gegeven maar die links geven alleen aan wanneer je moet zaaien als het je om de bloemenpracht te doen is of als het gebruikt wordt. 90 - 95 cm Standplaats. Het is leuk om te zien wat je zelf kan laten ontkiemen en groeien.

Een Lychee plantje is een echte uitdaging omdat ze groot kunnen worden en slecht tegen vries kou kunnenMaar in een pot houden en s winters overwinteren luk. Zeer zonnig en beschut Oogstperiode. Lichi kweken is uniek want er bestaat namelijk maar 1 soort.

Voor deze basistechniek kun je het beste een kiemschaaltje maat S gebruiken. En als dit al moest lukken dan is er het volgende jaar nog heel weinig groei te bespeuren. Of het nou palm litchi papaja mango of wat dan ook voor plant het is.

De soort kweekt men meestal door afleggen of enten. Het afgelopen moestuinjaar was dit onder andere rode popcornmaïs want dat wilde ik ook eens meemaken die kleine plopgeluidjes onder het deksel van de pan. Behorende tot de familie Sapindaceae dit kleine subtropische boom zeer gewaardeerd om haar schoonheid als voor vruchten die royaal geproduceerd in clusters is het enige lid van het geslacht Litchi.

Geplaatst op 15 januari 2020. Deze boom uit de tropen en suptropen kweken we niet alleen om het prachtige blad maar ook om de vruchtjes. Is rijp wanneer de vrucht geurt.

Februari - april Kiemen. Weet iemand wanneer ik de litchi-tomaat het beste kan zaaien. Het experiment was bijna mislukt.

De zakjes methode Zoals je hebt kunnen zien gebruiken ze hiervoor de zogenaamde zakjes methode ook wel baggie method genoemd. 10Zaaien doe je best binnen de paar weken nadat je ze gegeten hebt. De zaden blijven niet lang kiemkrachtig.

Ieder jaar probeer ik nieuwe groente uit. Kweek een lychee In deze korte video zie je hoe je een lycheepit moet kweken tot een lycheeplant. Na ongeveer 5 jaar geeft de boom vruchten.

En vandaag zag ik dat er al 2 bijnarijpe vruchtjes aan hangen. Groenblijvend met eetbare vruchten. 15 - 22C Zaaidiepte.

6Ik wil dit jaar litchi-tomaten zaaien maar ik krijg niet duidelijk wanneer ik het beste kan zaaien om ook daadwerkelijk rijpe vruchten te krijgen. Deze boom uit de tropen en suptropen kweken we niet alleen om het prachtige blad maar ook om de vruchtjes. Lichi kweken is uniek want er bestaat namelijk maar 1 soort.

Gebruik kuipplantengrond of een mengsel van 60 potgrond 30 grof metselzand en 10 leem. Het kan ook door zaaien. De litchitomaat planten in de kas zijn al enorm ze komen tot het dak.

Dennis jij had ze toch ook staan. Litchi tomaat Binnen zaaien. Naam Oogstjaar Type plant Bijzonderheden Overwinteren weinig zaden aanwezig Abelmoschus manihot 2015 eenjarig geel donker hart ondiep zaaien nvt.


Ikea Zaai En Stekbak Jungle Tuin Planten Ikea Tuin


Pin On What S On My Balcony


Pin Op Mooie Planten Voor Binnen


Pin Op Eten Uit Eigen Tuin


Pin On Abc S Of Cucurbitaceae Gourd


Pin Op Zaden Bij Bib Londerzeel


Four Ways To Fight Toxins From The Inside Out Fruit Planten Bloemen


Pin Op Kruiden


Pin Op Waar Ik Graag Naar Kijk


Pin On Natures Fruits Flowers Vegetables


Pin On Gardening Growing Plants


Pin On What S On My Balcony


Lychee Seeds Germination Done Lychee Seeds How To Grow Lychee Seed Germination


Aardbeimelde Chenopodium Capitatum Groente Uit Oma S Tijd Zaaien In Pot Of Volle Grond Na Plm 1 Maand Zijn De Blader Eetbare Planten Planten Tuinonderhoud


Groenbemester Witte Klaver 100 G100 M2 Kwekersvergelijk Klavers Wit Zaden


Pin Op Eten Uit Eigen Tuin


Pin Op Zaden Bij Bib Londerzeel


Pin On Garden


Pin Op Groei En Bloei


Post a Comment for "Litchi Zaaien"